Wij bieden naast het wonen natuurlijk ook de dagbesteding, waarvoor wij het “kwaliteit laat je zien” keurmerk hebben. Hieraan kan in combinatie met het wonen en apart daarvan aan deelgenomen worden. Wat houdt die dagbesteding nu eigenlijk in?

Lekkere actieve ontspanning in de buitenlucht. In samenwerking met de begeleiding kloven we flinke partijen hout. We maken hout geschikt en op maat voor houtkachels. Ten eerste om onze eigen werkplaats te verwarmen. Daarnaast leveren wij op verzoek in de omgeving haardhout aan huis.
We hebben een aantal zeer makke paarden die het leuk vinden om met regelmaat te rijden. Er kan in de paardenbak gereden worden en voor de ervaren ruiters kan er in het prachtige rustgevende natuurgebied gereden worden. We geven paardrijles aan onze zorgvragers. De paarden hebben daarnaast goede verzorging nodig, in de zin van borstelen en het voeren. Onze ervaring is dat dit zeer positief werkt op de ontspanning van de mens.
Natuurlijk hoort bij het houden van dieren ook dat er voor gezorgd moet worden. We hebben een hoop koeien en paarden waarvan in de winter elke dag de stal schoongemaakt moet worden. Ook is het de taak om de dieren te voeren.
We hebben een flinke moestuin, hier wordt in het begin van het jaar gezaaid. Hier planten wij op volledig biologische wijze verschillende kruiden en groenten. Van aardbeien tot en met bonen. We hebben een kas voor de gewassen die echt warm moeten staan.
Wij doen onderhoud in het bos en op de erven. Hieronder verstaan wij het weghalen van oude bomen en struiken. Ook planten wij nieuwe bomen en struiken. Daarnaast onderhouden wij het bekende hunebed in Westervelde.
Verwijderd:
Lange of korte wandelingen door de natuur, sporten, fietsen, zwemmen, tennissen en yoga behoren bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

In de zomermaanden hebben we volop groenten en fruit uit onze eigen biologische tuin en kas. In de wintermaanden worden wij bevoorraad door een biologische groothandel. Iedere dag eten wij een andere biologische maaltijd. In overleg en samenwerking wordt deze maaltijd bereid. Maandag tot en met zondag is er een vaste begeleidings-kok die voor ongeveer 17 personen een maaltijd bereid. Samen is het mogelijk om heerlijke gerechten te maken.
Bij ons is het begeleiding krijgen heel belangrijk, maar het zelfstandig worden net zo. We proberen samen gestructureerd, zoveel mogelijk te kijken wat hierin de mogelijkheden zijn. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van de de zorgvragers wordt hier zoveel mogelijk gestimuleerd. Samen gaan we hiermee aan de slag.
Iedereen die bij ons woont en/of dagbesteding heeft, krijgt de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen op het vlak wat hij of zij leuk vindt of goed in is. Of dat nou tuinieren is, paarden verzorgen, schilderen of het bakken van taarten en koekjes. Alles wat positief voor de mens is, mag energie in gestoken worden.